1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

O nama

Strojarstvo ŠkrobarStrojarstvo Škrobar osnovao je Ljudevit Golub davne 1971 godine. U početku, obrt se bavio pružanje raznih usluga te proizvodnjom i popravcima poljoprivredne mehanizacije. Djelovao je u poprilično skromnim uvjetima. Na tek 6 kvadratnih metara bila je smještena stara radiona, a jedini djelatnik bio je vlasnik obrta Ljudevit Golub.

Već u samom početku, tržište je prepoznalo obrt po nizu specifičnosti koje ga i danas krase, čak štoviše u još izraženijem obimu, a to su: kvalitetna usluga, poštivanje rokova, cijena primjerena današnjim uvjetima te korektan i fer odnos spram poslovnih partnera. Zahvaljujući navedenim atributima, obrt brzo napreduje i širi se. Samo pet godina nakon otvaranja, nije ga se više moglo prepoznati. Izrastao je u respektabilan gospodarski subjekt. Primjerice, proizvodnja se više nije odvijala na 6 kvadratnih metara, već je vlastitim sredstvima izgrađena moderna radiona na 300 kvadrata, opremljena modernim strojnim parkom, vlasnik više nije bio jedini djelatnik već je uposlio djelatnike iz struke, redom vrsne majstore, asortiman proizvoda te usluga je drastično povećan, širi se na tržište susjedne Slovenije...Jednom riječju, vidljiv je zavidan progres, koji se nastavlja sve do današnjeg dana.

Strojarstvo ŠkrobarIdeja vodilja i dalje ostaje ista, osluškujući prohtjeve tržišta, prate se trendovi u struci, uvode nove tehnologije, širi se tržište,
asortiman roba i usluga, ulaže se u strojni park, educiraju se kadrovi te zapošljavaju novi. Obrt osim proizvodnje i edukacije djelatnika, vrši i edukaciju učenika metalske struke. Kroz radionu je uspješno prošlo 30-ak učenika, danas vrhunskih majstora. Oni najbolji, nakon školovanja ostali su raditi kod nas.


Sinergijskim djelovanjem navedenih faktora, obrt neizostavno raste do trenutka, kada se neizostavno mora proširiti, te je 2007 godine izgrađen proizvodni pogon od 800 kvadrata, opremljen vrlo moćnim strojnim parkom pogodnim i za najzahtjevnije zadaće. Osim direktno u proizvodnju, ulaže se i indirektno. Educiraju se novi kadrovi, ulaže se u marketing, izlaže po sajmovima diljem zemlje, i obrt polako postaje jedan od lidera u proizvodnji poljoprivrednih strojeva i mehanizacije u ovom dijelu europe.

Strojarstvo ŠkrobarTržište to dakako prepoznaje, pa interes za naše proizvode raste u cijeloj regiji, te sklapamo brojna poslovna partnerstva sa partnerima iz Slovenije, Srbije, Bosne...Diljem cijele regije naši su proizvodi vrlo traženi, kvalitetom i cijenom uspješno konkuriraju proizvođačima iz drugih zemalja gdje poslujemo.

30.04.2010 Vlasnik i osnivač obrta Ljudevit Golub odlazi u zasluženu mirovinu. Proizvodnju prepušta kćeri i zetu Radovanu Škrobaru, te se obiteljska tradicija nastavlja. Gospodarska recesija dodiruje i Strojarstvo Škrobar, no mi je spremni dočekujemo, ulažemo nove napore u poboljšanje kvalitete, strojni park, edukaciju, marketing. Osluškujemo zahtjeve tržišta, uvodimo nove proizvodne programe, maksimalno se zalažemo te učinkovito odolijevamo negativnim gospodarskim trendovima koji pogađaju domaće gospodarstvo.
Možemo sa sigurnošću reci, da smo žilav poslovni subjekat, sposoban za poslovanje i u najtežim uvjetima.

Vizija Strojarstva Škrobar i u budućnosti ce slijediti onu koju je davno zamislio i uspješno sproveo u praksu osnivač obrta, a to je konstantno ulaganje u fundamentalne resurse svakog uspješnog gospodarstvenika: vlastite kadrove, znanje, edukaciju, konstantan rad na poboljšanju kvalitete, uvođenje novih tehnologija, osluškivanje potreba tržišta te prilagođavanje istima.

joomlathemes